Friday, December 26, 2008

Double Birthday Celebrations

Ni la besday Grandpa & Granddaughter

Apsl senget ni?

x best la pakai safety belt ni...buang leh? (Ibu Dina : agak x best posisi Dina dlm stroller ni..kene beli head support ni..cian anak ibu nih)

Nak bubuh ape dpn ni? Serabutkan pandangan jer. (Adiah besday dr Ibu & Ayah utk Dina....Tuk & Opah pn ade bg adiah besday kat Dina..best2)

Potong kek...

Ni lak tiup lilin..punyelah byk lilin nye....

Posing sblm lilin ditiup..

Ni lah kek nye...

Alamak! Gambo2 di atas tidak mengikut turutan yerr...Gambo2 tu menunjukkan sambutan besdday Tok Dina yg ke 55 tahun dan Dina yg ke 4 bln... Sambutan diadakan pd 23 Disember 2008 yg lps...

Monday, December 8, 2008

Berhari Raya Haji Bersama Iman Irdina

Caye Iman Irdina nak mengucapkan "Camart Ari Laye"...

Ni Uchu Caye...sape lg comell?? (Uchu caye ni single n available tau)

Ni lak ibu caye yg caye kasihi....(Ayah ade kat Kuching...caye sayang Ayah gak)

Tuk caye lak bg duit laye pg2 lg time caye xmandi...best best

Apelaa...bg duit laye pn nk amik gambo...Ikhlas ke x ni? Hik hik

Sunday, December 7, 2008

Selamat Hari Raya AidilAdha

Assalamualaikum....
Memule skali nk ucapkan Alhamdulillah sbb dgn rahmatNya, aku still bernafas n boleh menyambut Hari Raya Haji kali ni...walaupun berhadapan dgn situasi yg agak janggal n berbeza...namun aku bersyukur...at least aku lebih beruntung dari mereka2 yg tidak dpt berhari raye.

Hari Raya Haji aka Hari Raya Korban ni...mmg benar2 menuntut pengorbanan kami sekeluarga. Aku n Irdina di Trg...manakala hubby lak beraye sorg2 kat Kch...Pilu pn ade...sedey pn ade...hati terdetik..bila lah agaknya kami akan terlepas dr dugaan ini...bila lah agaknya keluarga kami dapat bersatu dan sama2 berasa detik susah sng...tangis tawa...

Aku sedar yg aku byk menyusahkan keluarga...hubby n Irdina especially...if not becoz masalah aku dgn pekerjaan aku selama ini...confirm kami sekeluarga telah bersatu dan hidup aman damai...tp aku redha dgn ketentuan Allah ni...Besar harapan aku agar biarlah masalah ini berlalu..dan sinar2 bahagia dan bersama menjengah hidup kami sekeluarga...huhu

Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua..Maap andai ada terlanjur kata, terkasar bahasa, tersilap langkah dan sebagainya...Yg baik itu dtgnya dari Allah dan yg buruk adalah dr aku sendri..huhu...

Saturday, December 6, 2008

Video Irdina

video


video

Monday, December 1, 2008

Irdina's Monthly Checkup

Today, Iman Irdina kene g Klinik Kesihatan Padang Air...besenye g Klinik KEsihatan Bukit Tunggal..tp klinik tu hanya dibuka kpd pesakit luar jer...sume ibu2 mengandung ngan kanak2 kene g Klinik Kesihatan Padang Air lak...

Cuaca? Ujan lebat yg tak henti2 sejak mgu lps lg...Irdina lak memakai baju singlet Fiffy yg dibelikan atuknya...sure korg tertanye2..x sejuk ke? welll...utk pengetahuan korg..Irdina tu xsuke pakai baju lengan pjg, seluar pjg, selimut, topi, sweater dll yg dikategorikan sbg membungkus tubuhnye habis2an...aiyooo...penat2 je Ibu n Ayah beli baju camtu takot die sejuk...last2..xmo pakai...

Smpi klinik kol 8.30 pg & dpt no giliran 23. Tunggu punya tunggu...punya tunggu..lame siottt...pkol 10.30 baghu masuk for checkup ngan imunisation...nangis la sket2 time kene inject tu..tp kejap jer... Ni antara result checkup Iman Irdina since day 1 to 3 months old..

Date............................. Berat / Kepala / Tinggi
23/08/2008(1 day) .......... 2.15kg / 31.7 cm / 43 cm
26/08/2008(3 days)......... 2.175kg / n.a / n.a
07/09/2008(15 days)....... 2.75kg / n.a / n.a
12/09/2008(20 days)....... 3.00kg / n.a / n.a
06/10/2008(1 month)...... 3.8kg / 34.0 cm / 52 cm
03/11/2008(2 months).... 4.6kg / n.a / n.a
01/12/2008(3 months).... 5.4kg / 39.0 cm / 56 cm